pühapäev, 19. juuli 2015

10 - 12.07.2015 Esma Cup, Läti

  Lühidalt möödunud nädala võistlusest. Hiljuti kutsuti meid külla lõunanaabrite juurde Esma Feeder Cupile ja kuna nähinädalatel ühtegi kohaliku võistlust ei toimunud siis otsustasime EFK/Konksupoe tiimiga osaleda. Seekord täis koosseisus: Jaan Grents, Mikk Alekõrs ja mina võistlejatena ning Tarmo Erlich treenerina. Eesmärk omandada välisvõistlusel kogemusi ja võrrelda lõunanaabrite taset.
  Transpordiks rendiauto ja varustuse jaoks suur järelkäru. Tundus piisav, kuid tagant järgi tõdemus.. kolme mehe varustus ja nelja mehe elamine, söök, jook mahtusid vaevaliselt ära. Tulemas on aga ka Leedu võistlus, kuhu vaja transporti 4-5 mehe varustus jaoks..
  Võistluspaik Riiast lõuna pool Kalnciemsi linnakese lähistel. Jõgi Lielupe, laiuselt Pärnu jõe ja Emajõe vahepealne,sügavust 5-6 meetrit, vool praktiliselt olematu ja eel-info põhjal kalaga kehvad lood.. 
  
  Kuna kala oli võistlusel väga vähe, siis võistlusest endast suurt midagi kirjutada ei olegi.
Esimene võistluspäev andis veel mingisugust lootust, kuna Mikk oli 1680 grammiga oma tsoonis teine, mina oma tsoonis 820 grammiga ka teine ja Jaan oma tsoonis 200 grammiga kaheksas. 
Teine võistluspäev aga meile kõigile põrumine, Mikk 640 jagas oma tsoonis 4-5 kohta, mina 400 grammiga oma tsoonis seitsmes ja Jaanil 520 grammi ning oma tsooni seitsmes.
Üldkokkuvõttes lõpetasime Mikk 9. mina 15. ja Jaan 23. kohal.

  Kokkuvõtteks oli paras katsumus ja minujaoks harjumatu seisev vesi (järgmistel aastatel vaja trennid järvedel kavva võtta). Püügikalaks olid sel võistlusel vaid sõrme pikkused nurrud, paaril üksikul võistlejal boonuseks latikas või vimb (kuid see boonus oli ka alati määrav sest põhikala kaal praktiliselt olematu).
Peibutussöötade osas oleks pidanud rohkem eeltööd tegema, igatahes Pärnu võistlusel töötanud ja väikest kala toonud sööt Lätis ei toiminud. Vähese ja väikese kala tõttu polnud suurt kasu ka elusast komponendist söödas. 
 Võistlusväliselt toimus aga üks suurem vennastumine, kohalikud grillvorstid ja õlu maitsesid väga hästi (Läti moonshine on salakaval). Suured tänud Esma Feeder Cup´i korraldajatele, järgmisel aastal jälle ja siis võtame asja juba tõsisemalt!

































 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar