esmaspäev, 10. aprill 2017

02.04 Lodjakoda, Emajõgi

  Kuna möödunud nädalavahetuse feederdamine oli minu jaoks täielik põrumine. Täpsemalt minul 1,2 kg kala ja kõrval Denissil üle 5 kg kala. Ometi sööt ja tingimused olid praktiliselt samad kui paar nädalat varem mil Lodjakas 7 kg ilusat kala andis, isegi püügi koht ja kaugus olid täpselt samad.
  Seetõttu ma seda asja niimoodi ei jätnud ja nõudsin kordustrenni.
Kordustrenni ajal olid tingimused eelnevale nädalavahetusele suhteliselt sarnased, ehk veetase 137 cm ja vee temp. 2,8 C.
  Peibutussööt järjekordselt G5 ja Gros Gardons, ning melass.
Püügist lühidelt: Esimesed 3 tundi tilkus särge ja nurgu vahelduva eduga , tuli ka 3 latikat. Kuid viimased 2 tundi valitses praktiliselt vaikus, vaid mõned üksikud võtud. Nii ka minu kõrval püüdnud Angleri meestel, esimesed tunnid midagi tilkus ja hiljem pm. vaikus.
  Viimasel tunnil katsetasin suurema söödakogusega, nii et tükeldasin kogu mu elusa sööda sisse ja heitsin mitu suurt korvi platsile. Peale mida sain veel ühe kontakti latikaga, kuid see pääses söödaplatsi peal lahti ja viimaseks võtuks too ka jäi.

  Ei oska suurt midagi süüdistada, kuna G5 koos Gros Gardonsiga on end jahedas vees üpris hästi tõestanud. Ka elusaga ei pingutanud seekord üle. Arvan et tegu võib olla lihtsalt püügipaiga iseärasusega, sest ka mul kõrval Angleri meestel lakkas võtt praktiliselt samal ajal. Ometi aga ca. 100 meetrit eemal teisel Angleri mehel võtt ei lakanud, vähest nurgu tilkus tal igal tunnil ja seda lõpuni välja, lisaks veel mõned kenad latikad.

Ahjaa, 25. märtsil kasutasin lodjakojas pealiiniks 0,24 mm tamiili, kuna soovisin proovida nn. rasketehnikaga püüki, sel juhul pidas põhjas 100 grammine korv. Kuid 02. aprillil kasutasin pealiiniks 0,20 tamiili ja siis pidas põhjas 60 grammine korv. Olgugi et vahepeal läks vesi 7 cm alla, on see 40 grammine korvi vahe päris märkimisväärne.

Kogukaal siiski kena 6,66 kg kala.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar