esmaspäev, 22. mai 2017

01.05 Räpina paisjärv ja 07.05 Lodjakoda, Emajõgi


01.05 Räpina paisjärv

  Selle aasta esimene retk Räpina paisjärvele sai teoks mai kuu esimesel kuupäeval. Kuna viimasel käigul eelmise aasta novembris oli üllataval kombel särg püügikohast kadunud, siis seekordse retke eesmärgiks oli kindlaks teha kas särg on ehk juba püügipaigas tagasi. Ja nii oligi, särg oli kenasti tagasi, küll roosärge õnnestus tabada vaid 3 tükki, kuid seevastu hariliku suurt särge tuli kevade kohta kena mitu kilo. See annab lootust suvisteks ilusateks kalasaakideks Räpina paisjärvel.
  Tagantjärgi on aga see üsna üllatav et eelmise aasta novembris särge praktiliselt tabada seal ei õnnestunudki, sest püügikoht ise on kaladele elamis- ja toitumiskohaks vägagi soodne. Aga arvan et särg otsib külmemateks kuudeks veel paremaid talvituskohti ja liigub seetõttu Võhandu jõkke, ning laskeb kevadel kudemisjärgselt tagasi paisjärve.
  Kala kokku korralik 8,8 kg.











07.05 Lodjakoda, Emajõgi

  Pühapäeval 2 nädalat ennem võistluseid tegime tiimi kaaslase Denis Mežennõiga Lodjakojas kerge trenni. Õnneks vesi oli juba korralikult soojenenud, ilmateenistuse lehe andmetel kogunisti 11,4 C, mis tähendas oodatavat nurgude õgarlus ja nii see ka oli.
  Püügist suuremat midagi rääkida pole, kuna 5 tundi püüki möödus praktiliselt katkematu nurru võtuga, lisaks veel mõned boonus latikad. Tulemuseks minul 11,9 kg ilusat kala ja Denisil tulemuseks suurepärane 14,8 kg kala, nii et Denis suutis altvoolu eelise igati hästi ära realiseerida.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar