kolmapäev, 6. august 2014

06.08.2014 Lodjakoda, Emajõgi

Käisin täna hommikul kerget trenni tegemas, kuna paari päeva pärast sõit esimesele võistlusele võistlema. Nagu tavaks saanud siis seekordki püügipaigaks vana hea Lodjakoda. Kuumad ilmad olevat suurematel kaladel suu lukku pannud ja tulevat vaid väikest nurgu, mida praegusel ajal jões väga ohtralt leidub. Kuid minu lootus oli nurgude vahele vähemalt ühte latikalipsu näha,  või ehk isegi mõnda säinapoissi..
  Konksupoest anti testimiseks kaasa ka uut sööta, firmaks sakslaste Kormoran. Ausaltõeldes nägin mina Kormorani söötasid esimest korda ja eks ma suhtusin nendesse söötadesse ka kerge pessimismiga.
  Prooviks sai võetud pakk MagMix Plus Active Feeder ja MagMix Plus River Special, mõlemad segasin 1:1 ja muid lisandeid testimise mõttes juurde ei seganud.
  Lõhna poolest oli see MagMix Plus Active Feeder paras pomm, lõhnas tugevalt vürtsise kaneeli järgi ja meenutas lõhna poolest kunagi testitud Mondial-F Supermix Feederit.
  MagMix Plus River Special oli aga tunduvalt tagasihoidlikum, kergelt aniisi lõhnaga, toda kannataks testida ka jahedama veega.


  Püügiaeg 06:00 - 09:30, kauem ei kannatanud enam istuda sest palavus on saatanast. Ja kaasavõetud vanas lühikeses sumbas hakkasid kalad ära lõppema. Selliste kuumade ilmade puhul tuleks kasutada ikka 3,5 - 4 meetriseid sumbasid, pikas sumbas elab kala need 3-5 tundi kenasti üle.
  Konksu otsas oli peamiselt tõugu ja maisi võileib, söödakorvi poetasin kah praktiliselt igal täitmise korral 3-4 maisi ja püügi teises pooles lisasin korvi ka melassi siirupit.

  Tulemuseks siis täna 12 latikat, 4 kokre ja sekka ka väiksemat nurgu. Nii et võib rahule jääda. Praegune latikas pole küll Emajões linna vahel väga suur, keskmine kala 500g - 1000g, kuid tänane püük näitas et isegi kuumade ilmadega on võimalik kena kogus latikat saada, sekka ka mõni paksuke koger kes õnge otsas vägevat sõitu teeb. Ja oh seda tänast tõugja möllu jõe peal, iga natukese aja tagant käis jälle mõni sumakas keset jõge, nagu pilluks keegi telliskive vihaga jõkke.


  Igatahes Kormorani söödad on päris huvitavad ja suvekuudel sooja veega võivad ehk just need söödad olla tulemuslikumad kui tavapärased MVDE või Sensase söödad. Nii et Tarmo katseta Lodjakoja võistlustel ära!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar