esmaspäev, 5. oktoober 2015

04.10.2015 Emajõgi, Mäksa all

 Plaanisime Mikuga minna Mäksa alla kuna kuuldu põhjal teadis Mikk rääkida et seal pidavat latikat olema. Plaan paigas ja hommikul kell 6 start Lõunakeskuse Statoilist Mäksa poole. Kohale jõudes varustuse vedamine jõeäärde ja ettevalmistus püügiks võttis ikka omajagu aega. Püügiaeg u. kell 08:00 - 12:00.
  Selle ajaga pidime tõdema et suured latikasaagid jäävad sel korral jõkke. Esimesed 2 tundi oli probleeme isegi nurgu üles leida ja võtma saada, proovisin nii vastaskalda randi peal kui ka keset jõge sügavast. Randi peal oli küll võtte natuke rohkem kuid nurg väiksem, keset jõge jällegi nurg suurem kuid kala harvem.
 Seega otsustasin leppida pisema kalaga randi pealt, vähemalt ei hakka püüdes igav. Õnneks oli mul piisavalt kaasas punast ussi ja tõuku, nii et elava sisse uhamine aitas kala elavamaks muuta ja ka võtt muutus seetõttu nokkimisest agressiivsemaks. Ilmselt väikese kala suurenenud huvi ja pidev elava sisse viimine mõjus niipalju et väikese kala vahele tuli ka üks ca. kilone latik (ja päeva eesmärk, 1 latikas, saigi täidetud). Kella 11 paiku vajus aga kalade aktiivsus ära. Ennem kella 12 toimus küll üks ebamäärane latika võtmine aga kuna võtt oli väga siis haakisin ilmselt kehvasti konksu huulde ja kala pudenes esimeste meetritega. Ja nagu latika puhul seaduseks, kaasnes sellele äraminekule vaikus. Mikk aga juba pakkis oma asju kokku, seega otsustasin ka mina kodinad kokku pakkida ja nii see lühikene püügipäev lõppeski.
 Tulemuseks mul 3 kg kala, sealhulgas ka üks latikas, Mikul silmajärgi ca. 2 kg kala. Nurrud tal aga oluliselt suuremad ja üks nurru mõõtu latikas kah seal hulgas.

 Kui võimalik siis üritan sellel või järgmisel nädalal veel korra Mäksa kanti luuresse minna ja siis juba Veeteede Ameti kaardi abil et sügavate aukude kontuurid täpselt ülesse leida, ehk nii on rohkem latikaga õnne.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar