kolmapäev, 14. oktoober 2015

14.10.2015, Sügisene Emajõgi

  Plaanisin küll pikalt et lähen teen sel nädalal ühe retke Elva jõe äärde, kuid otsustasin viimasel hetkel Emajõe kasuks, parem siis juba selle aasta viimane feedripüük et saaks rahus hooaja lõpetatuks lugeda.

Hommikul kell kaheksa jõudsin jõeäärde, olgugi et loodetud koht oli juba hõivatud, leidsin ühe kena kruusase kaldaga püügiplatsi ja kell 9 võis püük alata.
 5 korvi sisse söötmiseks, sekka ka tükeldatud ussi ja tõuku ja kui ritva püügile sain et tulnud esimest võttu kaua oodata..  mõni minut peale püügi algust oligi esimene latik sumbas. Kuid järgmist võttu ei järgnenud, isegi mitte väikese kala nokkimist. Hakkasin juba kahtlema kas oli sellel kalale tulemisel mõtet, kuid üks hetk jälle klassikaline latika võtt ja kala sumbas, seekord tuli juba kolm võttu jutti ja jälle kõik. Vahepeal mõni üksik nurg ja siis jälle 1-2 latikat ja niimoodi kuni püügiaja lõpuni. Kokku 5 tundi püüki.
 Kuna mu püügikohal oli sügavust üsna vähe siis eeldan et suurem latika parv paiknes eemal sügavamates aukudes, püügiplatsil liikusid vaid mõned üksikud kalad. Enamus võtud olid väga arad, mõni latikas lihtsalt nokkis ja tänu sellele oli ka üsna mitu tühihaakimist ning paar kala pudenes teel kaldasse.
 Aga peibutussööt paistis toimivat ja elus komponent aitas ka palju kaasa, ilma selleta poleks ma ilmselt pooltki seda saaki saanud. Kuid huvitaval kombel oli täna nurg praktiliselt kadunud, vaid mõned üksikud kalad. Vaatamata üsna passiivsele võtule tuli 5. tunniga korralik saak, kokku 14 kg.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar