laupäev, 5. aprill 2014

05.04.2014 Emajõel, Kavastu, Kantsi kõrts

  Eile Konksupoes plaanid paika pandud ja täna hommikul EFK meestega kell 05:45 start Kavastu poole teele. Ega ma mitu korda kaasa kutsuda ei lasknud, sest väljaspool Tartut pole kahjuks võimalust Emajõe ääres püüda olnud ja kange tahtmine Korumi tool kah ära proovida. Kui kohale jõudsime, käis Kantsi kõrtsu all juba vilgas tegevus, aeti paate vette. Õnneks kaldal polnud keegi veel mugavaid kohti ära hõivanud ja seetõttu saigi kogu hommikupoolne püügipäev vana Kantsi kõrtsi hoone kõrval veedetud.
  Püügiaeg 07:30-13:30 ja püügikaaslasteks Virgo, Jaano, Maksim ja nurg (keda ma koguaeg tagasi lasin).
Peibutussööt sama mis viimastelgi püügikordadel ja konksusööt tõuk. Proovisin ka ussi ja kombot, kuid kala eelistas seekord jälle puhast tõuku. Aga eks varsti algab meresärje hooaeg ja siis kala eelistused muutuvad.
 Kala võtt oli kogu püügi ajal Maksimil ja minul aktiivne ja pause sisse pm. ei tekkinudki, tuli nii särge kui ka nurgu, mõni särg oli isegi juba kergelt kare. Aga üleval pool püüdvatel Jaanol ja Virgol oli võtt tujukam, tea kas asi siis põhja reljeefi eripäras või peibutussöödas.
 Kalata ei jäänud meestest keegi, Maksimil oli lõpuks särge-nurgu kokku 4,5 kg, Virgol ja Jaanol nati vähem.
Enda tulemust paraku ei tea, kuna minu püütud kala rändas kohe jõkke tagasi omi asju ajama.
 Aga esimese ühis feederdamisega võib täitsa rahule jääda, vaatamata vähestele kogemustele klubi meeste ees häbisse ei jäänud.
Teinekordki!

                                                   









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar