teisipäev, 8. aprill 2014

08.04.2014 Emajõgi, Lodjakoda

Täna hommik kell 06:11 bussipeale, plaan katsetada Lodjakojas vähe magusamat beibutussööta.  Seekord lisasin Record Zilverit ja River Acet (u. 20% põhisööda massist). Tulemus oli tõesti lõhna poolest magusam biskviidine, kuid pigem tagasihoidlik.
 Ilmaga vedas, soe ja tuuletu ilm, isegi päike piilus vahel pilve tagant. Vesi ka soojeneb tasapisi, EMHI andmetel Emajões 4,5 C, kuid vesi on jälle kerge tõusu teinud, nii et vool üsna tugev. Eelmisel korral kannatas Lodjakojas 70. grammise korviga püüda, seekord alla 80. grammi põhjas ei püsinud.
 Püügiaeg 07:30 - 11:00 Püüki alustasin motõlli-tõugu komboga, esimesel tunnil võtt tagasihoidlik, kuid kala kena, enamasti 200-300 g nurg, sekka mõni pisem särg. Kuid u. kell 08:30 hakkas möll pihta, korv sisse.. kohene võtt ja otsas särg. Peale igat viset järgnes kohene võtt, vahel ei jõudnud ritva hargilegi.. Selle rapsimise tulemusena toimus palju valehaakimisi ja niimõnigi kala pudenes teel kaldale otsast. Otsustasin et vahetan mõlli-tõugu kombo sõnnikuussi vastu. Koheselt muutus võtt vaiksemaks ja rapsimine asendus korralike selgete võttudega. Kui mõlli-tõuguga tuli enamasti väiksem särg siis ussiga olid võtud küll harvemad, kuid särg suurem ja sekka ka kena nurgu. Ennem lõpetamist proovisin veel motõlliga ning tõuguga, aga tulemus sama, võtud pm. peale iga sisse viskamist, aga selgeid võtte vähe ja kala väike.
 Tänane kartus, et ehk tegin liiga magusa söödasegu, oli asjata. Särg ja nurg praegu jões ennem kudemist nii aktiivsed, et tulevad ka magusama sööda peale kohale ja haaravad isuga väiksemat konksusööta.
Õnneks ei toimunud täna ainult väiksema kala kakkumine, särgede ja nurgude vahele tuli ka 2 säinast ja hommikul ennem särjepidu tuli ka päeva eesmärk ära, 1,1 kg latik.
 Eemal püüdis samal ajal aga üks vanem venekeelt kõnelev mees punnitonkadega, konksuotsas suured ööussid. Temal väikese kalaga probleeme ei olnud, küll aga pani ta kotti 3 kilo kanti latikat. Vanemad mehed räägivad et rändelatikad väga põhjast sööta ei haara vaid lennust, tihtipeale isegi ülemise lipsu otsast, ehk siis pool meetrit põhjast.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar