laupäev, 21. oktoober 2017

08.10 Räpina paisjärv

  Kuna kaks nädalat varem käisime Sanderiga Räpinas suurte rookate lootuses feederdamas aga jäime praktiliselt tühjade kätega. Seetõttu panime kõik lootused 2 nädalat hilisemale Räpina püügile. Sel aastal on loodus parajalt nihkes ja kõik kalade tegemised käivad arusaamatu kalendri järgi. Seetõttu lootsime et nüüdne kord läheb täkkesse, sest kala peab ju ometi kord talveks toituma hakkama..

  Peibutussöötadeks meil Sanderiga mõlemal puhtalt särje peale minek. sanderil Allvega söödad, minul siiani Räpinas toiminud Sensase retsept. Ka sai kaasa võetud casterit ja kehvema võtu puhuks motõlli. Kõikide eelduste kohaselt tõotas tulema kenakene särje kakkumine, isegi ilm oli super.

  Seevastu läks aga nagu eelmine kord.. Õnneks ma söötmisega enam teistkorda viga ei teinud ja panin püügi alguses sisse vaid paar suurt korvitäit, ka elusa hakkisin korralikult läbi et kalade võimaliku ülesöömist vältida. Algus tõotaski natuke parem olema. Kala oli küll pisem kui eelmisel korral, kuid seevastu natuke aktiivsem. Meele tegid heaks isegi Sanderi kaks roosärge. Kuid see oli ka kõik..
  Peale teist tundi toimus püügiplatsil aga muutus. Ilmusid kohale viidikad ja röövkalad...
Igatahes peale teist tundi hakkas Sanderi püügiplatsil sihuke möll pihta, nagu oleks haugi parv kohale ilmunud, praktiliselt iga 3-5 korvi langemise järgi käisid püügiplatsil suured sumakad ja viidikaid lendas kahte lehte laiali. Lisaks sellele algas ka meie ninade ees kaldas maimude peale kõvem röövkala terror. Kõige selle peale kadus Sanderil särje ja nurru võtt praktiliselt nulli lähedaseks. Minul algas aga viidikate jant ja kuna sügavust on püügikohas suhteliselt vähe, siis laskus viidikas sööda peale isegi kuni põhjani välja ja pm. iga korvi langemise peale sai konksusööt ära retsitud. Mul ei jäänudki muud üle kui lihtsalt see viidikate jama ära kannatada ja loota et viidikad jätavad midagigi konksu otsa alles. Huvitav aga viidikas rabas sööda laskumise pealt ära, kuid lasi lõpuks sööda, või selle mis söödast järgi, lõpuks lahti. Tänu sellele suutsin ma tabada viimastel tundidel veel päris mitu kala, nende seas ka ühe korraliku boonus latika.

Kokkuvõtteks oli, nagu sel aastal kombeks, üsna kummaline püügipäev. Mitte kordagi pole viidikas eelnevatel püügikordadel Räpinas tüli teinud, sel korral aga oli viidikas tõeline nuhtlus.
Aga siiski, kokku minul 4,2 kg kala, sealhulgas ka ilus boonus latikas. Sanderil kokku 2,8 kg, sealhulgas ilusad boonus rookad. Nii et väga nuriseda ei saa.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar