teisipäev, 3. oktoober 2017

24.09 Räpina paisjärv

  Kuna blogi järgi sain eelmisel aastal septembri kuus Räpinast kõige parema ja läbi aegade ühe meeldejäävaima saagi, 18 kg ilusaid suuri särgi ja roosärgi, siis loomulikult kavatsesin ma ka see aasta septembri kuus tagasi minna.
  Lootused olid muidugi kõrged, selleks puhuks sai kaasa võetud isegi korralik särjesööt ja lisaks tõukudele ka casterit. Eesmärgiks just suure särje püük.




  Lisaks minule tuli veel ka kaasa noor feederdaja Sander Tassa.
Ettevalmistus ja koha sisse tegemine venis seekord pea 3. tunni pikkuseks sest tavapärane ühe püüdja koht tuli vikatitega tunduvalt laiemaks teha. Asi oli loomulikult vaeva väärt sest hiljem püüdes vähemalt kalade välja võtmisel mingisuguseid probleeme ei esinenud. Kala saab nüüd end rahus tühjaks ujuda ja ei takerdu rohtudesse nagu eelnevatel kordadel tihti juhtus, suur särg on maru vägev võitleja.

  Püük 09:00 - 15:00. Loomulikult ma alustasin üsna tugeva söötmisega, kokku 5 suurt korvi ja ka elusat. Ooodatud särje ketti aga ei tulnud, võib õelda et lausa seniste püügikordade kehvim algus. Minul ei toimunud poole tunni jooksu mitte midagi, va. üks õrn võtt. Sander sai aga selle aja jooksul vaid kaks väikest särge. Edasi hakkas vähehaaval asi paremaks minema, kuid siiski oli võtt väga nigel. 3-4 tund aga kala minu püügiplatsilt sootuks kadunud. Sanderil seevastu väikest kala aeg-ajalt tilkus. 5. püügitund ja 6. püügitund hakkas ka minul midagi jälle tilkuma kuid see oli ka kõik.



  Püügikaladeks oli seekord väike kohalik särg ja nurg. Lisaks tuli seekord meil mõlemal kaks väikest ca 300 grammist latikat. Ilmselgelt on see aasta ikka loodus veidi tuksis või niiõelda nihkes. Praegusel hetkel peaks juba särg talveks valmistuma, ka ilmad peaksid sedajuba soosima. Aga siiski kala liigub ja toimetab veel suvise ajakava järgi.
  Loodetavasti saan ma oma arvamusele kinnitust 8. oktoobril kui toimub järgmine Räpina püük, kui siis ka veel särg ei toitu siis on see aasta loodus väga tagurpidi.

Sedakorda pika püügi peale Sanderil 2,8 kg ja minul 3,2 kg. Sanderil oli kala arvuliselt rohkem kuid kala keskmiselt väiksem. Minul seevastu arvuliselt vähem kuid kala natuke suurem. Ise arvan et see oli tänu casterile, mida mina kasutasin aga Sander mitte.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar