pühapäev, 10. detsember 2017

Hilissügisene Lodjakoda 05.11 ja 26.11

Hilissügisel Lodjakojas enam ilusaid saake ei tule, kuid siiski tegin ma novembris kaks kontrollkäiku kohapeale.

05.11 Veel paar nädalat varem liikus latikat, seega lootsin ma veel vähemalt üht kala Lodjakojas tabada, nurru lootust mul enam väga ei olnud. Veel nädal varem Lodjakojas saadud saagid, või siis õigemini NULLID, panid minu latika soovi aga küsimärgi alla.
  Püügist pikalt rääkima ei hakka, peale 40 minutit nullitamist tuli esimene võtt ja vaikselt hakkas siiski nurgu tilkuma. 3-5 tund tabasin ka mõne väiksema latika, kuid sellist kilo kanti isendit seekord ei tulnudki. Enamus võtud olid väga arad ja palju esines ka tühi haakimisi ning ära pudenemisi, sest kala võttis väga ettevaatlikult mokaotsast. Söötsin väikese 50. grammise korviga mis vaatamata 140 cm kõrgele veeseisule Lodjakojas püsis (distants 21 m), eelsöötmist praktiliselt ei teinudki, vaid 2 suurt korvi. Elusat lisasin paar korda väga peeneks hakitud tõuku. Konksuotsas töötas kõiga paremini tõugu mõlli võileib, puhas mõll nii hästi ei läinud.
  Kala kokku 2,6 kg, mis on novembri kohta siiski üllatavalt hea saak.







26.11 Vahepeal olulist ilmamuutust ei toimunud, temp. püsis enam-vähem nulli lähedane nii et viimaselt Lodjakoja käigust ootasin eelmisele korrale ligilähedast tulemust ja vähemalt ühte latikat. Kuid nii need asjad ei käi, ilmselt on kalade bioloogiline kell siiski talve poole tiksunud ja mõne nädala tagune enam-vähem võtt on asendunud üli passiivse toitumisega.
  Igatahes tol päeval nägin ca. 10 võttu ja nendest suutsin realiseerida 5. Ja see oligi kõik. Sööt täpselt sama mis eelmine kord, ka elus ja ka eelsöötmine täpselt sama. Lihtsalt kala ei olnud. Püügi teises pooles katsetasin nii keemiaga kui ka ohtra elusaga, aga ei midagi.
 Ilmselt detsember-veebruar on Lodjakojas samasuguse passiivsusega kui viimasel korral.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar